Da jeg var 16-17 år begynte bloggerne å vise seg i media så smått. Jeg husker VG-intervjuet med Ida Wulf og Ulrikke Lund. Det er de to jeg først tenker på når noen sier "blogg". Men årene som har gått har det kommet enormt mange flinke, flotte (og ikke minst smarte) bloggere. Mange av bloggene i dag  kan sammenlignes med et eller annet motemagasin på nett, det er mye annonser, reklame, spektakulære outfits og perfekte bilder. Skal man ta bloggerne kun for det vi leser om dem og det de fremstiller, eller skal vi plusse på at det også faktisk bare er "et vanlig menneske" bak nettadressen? Jeg tror det er viktig med en god blanding når du leser en blogg; ikke ta alt for gitt og ikke tro at det er slik det er eller skal være til en hver tid.

Flere av de store bloggerne har jeg fulgt omtrent helt siden starten og noen fra det første innlegget de postet. Disse er jeg trofaste til av flere grunner:

♥ Jeg kan kjenne meg igjen i de forskjellige bloggene - litt her litt der.

♥ De har et eller annet jeg ønsker meg eller ønsker å oppnå.

♥ De skriver godt, fanger meg ikke bare med bilde, men også tekst.

♥ Det er varierte innlegg.

♥ Ja, de er vakre mennesker og lever i "vakre" omgivelser (om det er lov å si) så jeg tillater meg å drømme meg litt bort.

♥ For meg er disse fire veldig forskjellig og gir meg ulik inspirasjon og in-put.

Dette er ikke akkurat ukjente blogger, men vil skrive noe positivt om dem for en gang skyld - de får jo tross alt så mye pepper om dagen... 

 

1. Anette Haga

Anette har jeg lest omtrent fra første innlegget hennes og fulgt henne på alle plattformer hun har vært. Hun er av de jeg føler jeg "kjenner" (merkelig nok) fordi jeg har lest så mye om henne hver eneste dag i mange år. Jeg tror Anette var den første motebloggeren jeg ble hekta på.  Det jeg ble fascinert av til å begynne med var at hun var så naturlig vakker... (overfladisk nok) I tillegg er hun EKSTREMT god på å sette sammen antrekk og det har hun vært hele tiden. Hun kan variere i stiler, gå i omtrent alt og se bra ut, tørre å være kreativ og i tillegg har en egen evne til å mikse trendplagg med billige kjedemerker. Hun har en stil jeg kjenner meg igjen i og henter mye inspirasjon fra. Jeg vil også nevne at jeg beundrer arbeidsjernet i denne jenta også! Hun drev bloggen på fulltid, hadde egen nettbutikk "Never Naked" og fullførte tre år på HIO i tillegg til at hun flyttet inn i et nydelig hus og innredet det fantastisk! Det er noe å se opp til det 😃 Ta en titt!


2. Caroline Berg Eriksen - aka FotballfrueCaroline har jeg lest så lenge at omtrent ikke husker hvor lenge.Jeg husker henne med de superblonde lokkene i leiligheten i Oslo med den søte hunden hennes. Det ble mye rosa fra henne en periode, men hun har virkelig utviklet seg som blogger, skribent og motejournalist om jeg kan kalle henne det. Denne bloggen er full av deilige oppskrifter, nydelige antrekk (!) (noen er vel kanskje ikke oppnåelige for kvinnen i gata som oss), men likevel en fryd å se på bildene av henne. Dessuten har jo bloggen nå også vridd seg litt over til henne i mamma-rollen og det kler hun også godt. Nelia er jo så skjønn! I tillegg, om ikke dette var nok, så holder hun på med PT-utdannelse og trening er en aktiv del av bloggen til Caroline. Hun deler tips og triks, motivasjon og ulike treningsformer hver uke. Det som skiller Caroline ut i fra resten av de jeg følger er at her er alt virkelig plettfritt, lyst og vakkert. Man tenker litt sånn "om jeg bare hadde det såånn". Men det er en fin ting, ihvertfall for meg, for jeg kan igjen drømme meg bort :-) Mange kritiserer jo Caroline for å spille på det perfekte, men jeg tror helt ærlig at hun er en perfeksjonist til fingertuppene og det gjenspeiler seg i innleggene, de er alltid on point. Rett og slett som lese et mote/interiørmagasin. Kos deg!

3.  Kristina Andersen


Kristina er den bloggeren jeg kanskje synes er mest "jordnær" av de alle (uten at jeg kjenner noen av disse, vel og merke). Men det har noe med hva hun har delt med oss av familie, opp og nedturer og hvordan hverdagen hennes faktisk er. Kristina har vært et lite forbilde for meg i lang tid nettopp fordi hun er så utrolig flink til å være takknemlig for de hun har rundt seg og for det hun har oppnådd. I tillegg legger hun ikke skjul på at det er hardt og krevende å være selvstendig næringsdrivende, men at alle kan nå drømmene sine om de bare virkelig vil det ;-) Kristina deler også mye humor i hverdagen sin med oss og måten hun skriver på gjør at også jeg sitter å ler når jeg leser det. Når det kommer til klær og sminkeprodukter føler jeg ikke at Kristina har lagt seg i "mote- og skjønnehetssiktet", men det er en stor del av bloggen likevel. Bloggen er mer en hverdagsblogg hvor hun deler alt i fra trening, mat, livshendelser, drømmer og gode historier. En ting jeg også vil rose henne for er at hun på en ærlig måte forteller oss at livet er ikke en dans på roser selv om du er toppblogger. Toppbloggere mister også treningsmotivasjonen, spiser godteri i ukedagene, mister familiemedlemmer og kan ha kjipe dager. Også er hun jo en solstråle ut av en annen verden - det hjelper veldig :-)

4.Sophie Elise

Sophie Elise er den bloggeren media liker og kalle "den levende Barbiedukken". Ja Sophie har vært mye i media for kontroversielle meninger, politiske utsagn, plastiske operasjoner, en litt uten om det vanlige (?) kjæreste og listen kan fortsette. Og ja hun har gjort mye "dumt", lagt ut litt drøye bilder og provosert for oppmerksomhet. Sophie har nå virkelig begynt å finne seg selv og vokse opp. Det sier hun selv og det merkes for noen som har lest og sett på henne hver dag i flere år. Jeg blir stadig overrasket over det hun skriver, hva hun tenker og reflekterer over. Bloggen handler mye om hverdagen til Sophie, kjæresten Robin og nå den lille hunden Charlie. Det innebærer bl.a. outfits, make-up, litt bryster, sterke meninger om ting, interessante refleksjoner og alt bunner i en enormt ærlighet fra den rappkjefta nordleningen. Stilmessig conecter jeg ikke med Sophie så det er ikke derfor jeg klikker meg inn her hver dag, men det er fordi jenta er interessant. Hun rører et eller annet ved meg og har fått meg til flere ganger å tenke litt ekstra over ting. Jeg tar meg selv i å ofte forsvare henne når folk kritiserer- merkelig når jeg ikke kjenner henne, sant? Sophie kommer til å være i media lenge, hun er den type menneske som alltid kan tilføre noe nytt og spennende. Hun er aktuell. Så bare klikk deg inn først som sist og bli litt bedre kjent med henne :-) 

 

Dette ble et litt lenger innlegg enn jeg hadde tenkt, men da fikk jeg kanskje skrevet ned det jeg skulle ønske jeg kunne få sagt til dem face til face en dag :-) Føles litt sånn. 

PS! Rekkefølgen er tilfeldig og er på ingen måte noen rangering. Alle bildene er lånt fra de respektive bloggene.

Har du en blogg å anbefale?

Tiffany Gnaly

27.10.2015 kl.20:33
Er helt enig i at man må tenke at bloggeren er et vanlig menneske, med samme bekyrminger og problemer. Jeg liker veldig godt de bloggerne som skriver mye personlig i tillegg :- )

Da får man et dypdukk under overflaten også! :)

Charlotte

27.10.2015 kl.20:37
Tiffany Gnaly:

Ja ikke sant! :-) Vi som lesere må kunne forstå at de er vanlige mennesker og ikke kritisere dem slik det blir gjort i dag. Personlige innlegg er virkelig en av favorittene! :-)

Skriv en ny kommentar

hits