Ingenting er deiligere enn å vite at helgen er kommet og at du kan kose deg litt ekstra, slappe av og ta livet med ro. En deilig middag, en flaske vin og en god film er fredagskvelden på sitt beste! 



Saltbakte poteter ♥ Brokkolipurre ♥ Ovnsbakte tomater med parmesan ♥ Indrefilet av svin 

    Til to personer trenger du:
   
   ♥ Ca. 500 gram indrefilet av svin
   ♥ En hel fersk brokkoli (kan også bruke frosne) 
   ♥ 2 store tomater
   ♥ Poteter etter behov, vi brukte norske små poteter. Amadine kan også være et alternativ
   ♥ 80 gram parmesan (skal dekke godt over tomatene)

   ♥ Smør og olje til steking
   ♥ Salt og pepper
   ♥ Havsalt til potetene

  Slik gjør du:

Ta en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker godt over potene. Ha i havsalt slik at saltet er ca 50% av vannmengden. La potetene koke med lokk i 45 min. Ta kjøttet og gni det inn med litt salt og pepper. Brun kjøttet i en stekepanne og legg det i en ildfast form. Vi hadde også hele hvitløksfedd i formen. Sett i steketermometer og la kjøttet steke på 125 grader til temperaturen er 63-65 grader. I mellomtiden skjærer du tomat og legger i en form og drysser over osten. Kok opp brokkoli til den er mør og mos den med stavmikser med litt smør, salt og pepper. Når kjøttet er ferdig tar du det til side og lar det hvile i 10 minutter. Sett tomatene inn i ovnen og skru opp til 180 grader. Tomatene er ferdige når osten er gyllen :-) 


   


  Hvordan var fredagskvelden din? :-)  



Skriv en ny kommentar

hits